СамокоВест

Д-р Александър Андреев – Председател на самоковската Общинската организация на „Да, България“ пред Самоковест

Споделете ни в

– Д-р Андреев Вие се връщате в политиката. Защо?

– В себе си аз никога не съм напускал политиката. Винаги съм бил верен и последователен на възгледите си. Така съм действал и по отношение на медицината – като се започне от следването ми, премине се през специализацията ми до ежедневната ми практика. Винаги съм искал да видя България, Самоков и Общината проспериращи, с успешни, уверени и щастливи хора. Държава, градове и села пълни с живот!

– Вие имате сериозен политически опит. Какъв е пътят, който извървяхте до тук?

– Да, така е! През 1993 година станах член на СДС. Преминах през секретар на районен клуб „Възраждане“, секретар на местната структура до председател на Общинската организация на СДС от 2001 до 2002 година. След учредяването на ДСБ, както и много други членове на СДС, следвайки синята идея, се включих в партията с председател Иван Костов. Бях част от Гражданско сдружение към Реформаторски блок-Самоков и като такъв бях кандидат за общински съветник в местните изборите през 2015 г. Видно от политическия ми път е, че не съм се отклонявал от синята идея.

– А защо избрахте „Да, България“?

– Защото в своята последователност аз винаги съм бил привърженик на либералната дясна политика, която се опира на частната инициатива, на върховенството на закона, на свободата на личността. „Да, България“ олицетворява моите представи за развитие на страната, защото България може много повече! Голямата цел на партията да демонтира корупционния модел на управление на страната, за да се сложи край на бедността, да се повиши благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани е и моя цел. „Да, България“ има потенциала да постигне тази цел!

– Какви са личните ви идеи за промяна в системата?

– Аз съм привърженик на по-малко държава и регулации във всички сфери на живота. В сферата на здравеопазването, която познавам най-добре, съм привърженик на личните здравни вноски, които се управляват единствено от титуляра и държавата няма власт върху тях. Да могат да се унаследяват, да се прехвърлят на друг, на принципа на банковите влогове. В пенсионната система да се заложи същия принцип при осигурителните вноски, което да гарантира справедливи и достойни доходи на възрастните хора. Образованието в по-голяма степен да е обвързано с личностните качества на ученика и с реалния живот.  Детските надбавки и помощите за деца да са в зависимост от редовното посещаване на учебните занятия и успешното завършване на задължителното образование.Социалните помощи да не се превръщат в професия.

– Д-р Андреев, според Вас целта е да се реформира цялата държава?

– Да, необходим е рестарт! Но това може да стане само с усилията на много хора. Освен пряко ангажираните с работата на политическите партии, важна роля има всеки един гражданин на държавата. В навечерието сме на парламентарните избори. „Да, България“ е заявила своята готовност и своите възможности да го постигне. Трябва да престанем да се крием зад фразата – Няма за кой, всички са маскари.

Гласувайте!