СамокоВест

Думата има читателят: инж. Любчо Луков към собствениците на гори и техните наследници

Споделете ни в

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ ИЗМАМЕНИ И ИЗТЕРЗАНИ ЗАЯВИТЕЛИ ЗА

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ГОРИ ПО ЧЛ.14 ОТ ЗВСГЗГФ,

През 2001г. всички ние получихме необжалваеми откази от поземлените комисии/ПК/, които бяха в противоречие с Конституцията и правото на свободните европейски народи. Освен това всички откази бяха мотивирани с неистинния мотив, че уж след възстановяването на горите по чл.13, ал.5 от ЗВСГЗГФ -не са останали гори и земи от частния горски фонд в нито едно землище, което НЕ Е ВЯРНО!

Вдъхновени от великите принципи на свободата и справедливостта ние 17 години обжалвахме неуморно по административен и съдебен път тази гавра.  Най-сетне-на 23.05.2018г. Върховният административен съд на нашата малка, но велика Родина-с общодостъпно определение №6790 по адм. дело №6141/2018г. постанови  ОБЖАЛВАЕМОСТ  на отказите по чл.14 от ЗВСГЗГФ. Издирих и посочих писмено на министъра на земеделието и горите и на ОбСл З и Г-точното местонахождение на документите, които са достатъчни да се установи количеството на частните, държавните и общинските гори във всяко едно землище. От тях е видно, че мотивът за отказите на ПК от 2001г. е неистинен ! Всяка общинска служба по З и Г може да командирова по един човек до ЦДА и само за ден да се снабди с необходимите документи, вместо да продължава да ни разиграва като панаирджийски маймуни!

При това положение ОбСл З и Г са длъжни да отменят отказите си и да възстановят на всеки заявените от него гори, ако анкетирането е доказало, че наследодателят му ги е притежавал към момента на национализацията, вместо три инстанционната ни съдебна система да бъде залята от 3 млн. съдебни дела/заявителите сме около 1 млн./, което освен тормоз, ще струва и много милиарди и на нас и на държавата!

С настоящото Ви уведомявам, че можете  да потърсите правата си по административен и съдебен път, както и да поискате от политическите партии и правителството максимално да улеснят процеса, вместо да пречат!

инж. Любчо Луков