СамокоВест

Драмата с кучета в клетки на сметището в Самоков продължава!

Споделете ни в

Социалните мрежи отново прегряха след качени снимки на кучета в клетки, затворени в контейнер при рекордна жега. Нехуманното отношение е на сметището в Самоков, разказват от Нова телевизия и разплитат случая.

„Недопустимо е такова отношение към животните в тази жега”, категорична беше една от природозащитничките, застанали пред камерата.

От Общината твърдят, че изпълняват програмата си за овладяване на бездомните популации. „Има хора, които се оплакват от безстопанствените кучета, има и такива, които ги защитават. Търсим възможно най-добрия начин да реагираме”, коментира пред медията кметът Владимир Георгиев. „За да не са навън намерихме начин как да ги съхраняваме и то единствено и само в рамките на един ден, докато те се кастрират във ветеринарна лечебница”, допълни той.

Драмата от месец ноември 2020 година се повтаря. Отново същото нехуманно отношение към животните, отново същите нелепи обяснения от страна на кмета и на секретаря на Община Самоков Ангелина Вангелова.

И на кучетата вече стана ясно, че без приют проблемът няма да намери цивилизовано решение. Дано, в средата на третия мандат на кмета Владимир Георгиев и самоковци най-сетне да са провидели, че в Община Самоков това няма да се случи поне в следващите 2 години.