СамокоВест

До кога ВиК-София област ще оставя стотици самоковци без вода?! Кой ще отговаря за нарушението на противоепидемичните мерки?!

Споделете ни в

Поредната авария остави стотици самоковци без вода от часове. Както многократно сме коментирали, авариите по ВиК мрежата в града са направо ежедневие. Очаквано – при това състояние на системата. Независимо от престъпно високите цени на водата, която самоковци плащаме, от страна на ВиК дружеството не се правят никакви инвестиции за подмяна на безнадеждно остарялата ВиК мрежа. За модернизация на системата не можем и да мечтаем.

Кметът Владимир Георгиев, за да тушира социалното напрежение, вложи над милион лева от общинската хазна за ремонти и подмяна на съвсем компрометираните участъци от ВиК мрежата, което си е par excellence нарушение на бюджетната дисциплина. Така самоковци, освен че  плащаме на търговското дружество престъпно високата цена за ВиК услугите, финансираме от данъците си и ремонтите, и обновяването на мрежата, вместо средствата да бъдат изразходвани за пътната инфраструктура примерно.

До кога?

Липсата на вода в условия на пандемия и извънредно положение, когато задължителните мерки изискват висока лична хигиена, би следвало да се квалифицира като престъпление.

Очакваме компетентните органи да се самосезират и предприемат предвидените от закона действия!