СамокоВест

Докога бе хора? Входът на гробищния парк при Стадиона тъне в боклуци!

Споделете ни в

Докога бре хора? Вчера бях на горния гробищен парк при стадиона. Боклуците около входа, както винаги бяха възмутителни по количество и асортимент. Имаше пак стари дюшеци, разни тенекии, части от автомобили. Преди година поместих снимки – беше същата….! Тогава сложиха табела 500 лв. глоба за изхвърляне на отпадъци от друго място. Нека Общ. Самоков да информира населението, колко глоби са наложени! Няма такива, няма и да има докато я караме така! Друга новост и „грижа“ за чистотата е 4 нови шарени грамадни контейнера за  разделно събиране. С това се изчерпват усилията на БКС.

Миналата седмица бях свидетел как младо момче носеше в голяма чанта отпадъци от съседните къщи към контейнерите. Направих му забележка, че не е редно да пълни контейнерите с боклук от дома им. Върна се, но като си тръгнах след 10 мин. го видях, че пак се е насочил към същото място. Размахах му пръст, но какво от това!? Най много да извика баща си който го е пратил да вдигне скандал. За това трябва със заповед ли с какво, но да се предупредят съседните къщи да не си изхвърлят боклука там. Това са най големите замърсители на това място. Другата приумица да се сложат още контейнери -4 на брой, за разделно събиране да се махнат от там! Нека ги сложат на другия край на паркинга, но да не са толкова близо до вратите на гробищният парк. Колко отпадъци от стъкло и пластмаса има от този парк, но създават предпоставка за сметище.

Станах много подробен и сигурно досаден на някои, но ще повторя пак нуждата от камера и санкции за нарушителите. Наблизо има табела , че има видео наблюдение в Туристическата градина, да не се чупят огради, пейки и т.н. Но за скандалната мръсотия пред входа на гробищния парк няма такива грижи. И  още нещо. Защо камиона на БКС минава всеки ден, и събота и неделя да събира боклука  от общите контейнери в горния край на града, под Ридо – така беше до преди година две, а пред въпросното място минава сигурно веднъж седмично! Другите боклуци ли са по важни? Може би, защото там има живеещи англичани и се води някакъв ВИП квартал се стараят повече! Нека някой ако има възможност да снима и да помести снимки на сметището пред вратите на гробищния парк, където рано или по-късно ще отидем всички!

Благовест Коларов