СамокоВест

Доброволци от фондация „СИЙД“ в Самоков отбелязаха Деня на Европа

Споделете ни в

На 9 юни Фондация „СИЙД“, заедно с гости и приятели, отбеляза Деня на Европа в корпоративен офис „Хъба“ в Самоков. Гости на празника бяха французи, румънци, англичани и представители на други европейски националности, които представиха с презентации държавите от Европейския съюз.

Участниците от различните страни представиха родните си места с културните им забележителности, както и с традиционни ястия, подредени в общ кулинарен кът. Инициативата създаде атмосфера на единство и усещането, че всички са част от голямото  европейско семейство..

„Денят на Европа е ден, който трябва да бъде задължително отбелязан, защото това е ден на мира, свободата и обединението, а ние днес го отбелязваме по един различен начин“, каза доброволецът във фондацията Георги Стоилов и  добави „Главната цел тази вечер е да смесим езиците, културите и националностите, като се надяваме тази вечер да има продължение с нови приятелства“, каза още Стоилов.

На събитието присъства и народният представител Валентин Милушев, който бе избран за народен представител в 49-тото Народно събрание, както и секретарят на Община Самоков Ангелина Вангелова.