СамокоВест

Дневният център за деца и младежи с увреждания става държавно делегирана дейност

Споделете ни в


Общински съвет-Самоков даде съгласието си за разкриване на социалната услуга Дневен център за деца с увреждания като делегирана държавна дейност, считано от 01.02.2020г. Предложението бе направено от кмета Владимир Георгиев.

Средствата, необходими за издръжка, са годишно – 284 830 лв. за работни заплати, други възнаграждения на персонала, задължителни осигурителни вноски от работодателя, здравословни и безопасни условия на труд, веществена издръжка. Позицията на самоковските съветници е съобразена с Решение на Министерския съвет, за приемане на стандарти за делегирани от държавата дейности.

Комплексната социална услуга включва „Център за обществена подкрепа“ и „Дневен център за деца с увреждания“. Центърът за обществена подкрепа се обособява в сградата на бившото училище „Никола Драмалиев“. Преустройството се изпълнява по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца, чрез създаване на нови социални услуги“ с финансиране по Оперативна програма «Региони в растеж» 2014-2020.