СамокоВест

Димитър Делчев: Нашите избиратели са свободомислещи – не може да им се нарежда за кого да гласуват

Споделете ни в

dimitar delchevНашите избиратели са свободно мислещи хора, на които не може да се нарежда за кого да гласуват. На балотажа в Сърница подкрепихме кандидата на ГЕРБ, но не можем да задължим нашите избиратели да гласуват, ако не са убедени в това. Самият той трябва да помисли защо не е успял да спечели онези, които не са гласували. Това заяви в ефира на радио К2 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на вътрешната и правна комисии.
Делчев определи резултатите на Реформаторския блок в Сърница като добри. Ние показахме, че не сме „партия от жълтите павета“ и Реформаторският блок присъства в най-малките населени места, както и в смесените райони, добави Делчев.
Според думите му на местни избори важен е мажоритарният вот, затова кандидатът трябва има безупречна репутация и добри идеи за развитието на населеното място. В зависимост от това каква личност ще бъде издигната на място зависи каква подкрепа ще бъде получена, каза още той.
Относно назначенията в администрацията Делчев заяви, че това са опорните точки на ДПС и БСП, с който се опитват да си върнат на реформаторите, при положение, че те са назначили за последните години хиляди хора в администрацията без никакви конкурси. Според думите му Реформаторският блок е доказан като партията с най-компетентни кадри. Нормално е, когато има подготвен човек, готов да извърши реформите, той да бъде предложен за определен пост, все пак ние носим отговорността за развитието на сектора, добави той.
Моделът Кой се разгражда трудно, но стъпка по стъпка с реформи в системата се върви към унищожаването му, категоричен бе Димитър Делчев.
От Парламентарната група искаме министрите да идват на нашите събирания всеки вторник, за да ни информират за развитието в сектора си и за хода на реформите, каза той и добави, че вече се виждат конкретни резултати на министри. Ние заявихме, че искаме реформи и те трябва да започнат да се случват в най-кратки срокове, каза Делчев. Приехме промени в Закона за МВР, през април да бъдат внесени конкретни законопроекти за промени в Закона за съдебната власт, но има какво още да се желае и държим да се ускори темпото, добави той.