СамокоВест

Диляна Христова отново ще гостува на родния Самоков с пиано-концерт „Напред-назад“

Споделете ни в

Талантливата пианистка Диляна Христова отново ще гостува на родния си Самоков с пиано-рецитал. През лятото на миналата година Диляна подари на самоковската публика незабравими моменти с изпълнението на произведения от Джордж Гершуин, Сесил Шаминад, Петко Стайнов, Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетховен; Азиза Мустафа Заде, Фазил Сай и др. Концертът „Кръстопътища“ представи един мелодичен разказ за различните посоки в живота на пианистката. Подбраните редки произведения обрисуваха богатия житейски опит на Диляна, събиран в пътуванията ѝ по света и в опознаването на многообразни култури.

В навечерието на Новата 2021 година и в условията на пандемия Диляна Христова ще зарадва своята публика с пиано-рецитала „Напред – назад“ – една мелодична разходка с творчеството на Шопен, Гардел, Бетовен, Лист.

Дълги години Диляна живее и работи в Кувейт, където се занимава с изпълнителска, продуцентска и преподавателска дейност. Зад граница Диляна неуморно работи за популяризирането на България, като запазва и представя живия дух на българския фолклор. Тя е музикален ръководител към Посолството на България в Кувейт. Организатор е на етно клуб към Kuwait English School – едно от най-престижните учебни заведения в страната. Нейни студенти изпълняват обработки на Петко Стайнов , Любомир Пипков, Панчо Владигеров, както и народни танци .

Диляна Христова има множество участия в различни точки на света – Англия, Германия, Полша, Сърбия, Италия, Сирия, Кувейт, Канада, Русия.

Концертът „Напред-назад“ ще бъде представен на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“ на 4 декември (петък) от 18:00 часа.

Днес всички сме изправени пред  предизвикателството на века – пандемията. Но талантливата ни съгражданка отново ще дари своята публика с радост, надежда и упование в живота, защото и по време на пандемия – музиката не умира!