СамокоВест

Децата от ЦНСТ-Самоков получават нови лаптопи за 5 500 лв. по спечелен от общината проект

Споделете ни в

Община Самоков спечели проект за финансиране на закупуване на лаптопи за обезпечаване на дистанционното обучение за децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Стойността на проекта е 5500 лв. С тази сума ще бъдат закупени 11 преносими компютри, с които ще се даде възможност за работа с най-новото техническо оборудване.

Необходимостта от реализацията на проекта е продиктувана от обявеното извънредно положение и въведеното електронно обучение, при което децата, настанени в ЦНСТ Самоков, изпаднаха в трудна ситуация поради липса на достатъчно устройства. Чрез осигуряване на необходимата техника ще бъдат създадени условия за целодневна организация на учебния ден на учениците от начален и прогимназиален курс. Ще бъде засилен интереса им към целодневната организация на учебния ден. Ще се даде възможност за провеждане на виртуални турове и видео уроци. Ще бъде постигнато подобряване на уменията на децата за работа в електронна среда; подобряване на комуникативните им умения; повишаване на мотивацията за учене. Ще бъде подобрен достъпът им до образование.

Чрез програмата се предоставят условия за създаване на атрактивно обзаведени помещения за дейности по интереси и за оборудване със съвременни материали, книги и игри, стимулиращи личностното развитие на учениците.