СамокоВест

Двама издирвани самоковци и 12 кубика незаконна дървесина разкриха криминалисти при акция на полицията в Самоков

Споделете ни в

Снимка: Архив

В края на седмицата, със заповед на главния секретар на МВР, на територията, обслужвана от ОДМВР-София, бе проведена специализирана полицейска операция за стабилизиране на средата за сигурност, противодействие на престъпността и осигуряване на добър обществен ред. Акцията е реализирана с участието на служители от ОДМВР-София и районните управления по места, Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и Регионалната дирекция по горите.

В обсега на Община Самоков са проверени общо 162 лица и 102 МПС.

Криминалисти от районното управление извършили проверка на криминално проявен младеж от същия град. 19-годишният предал доброволно саморъчно свита цигара със суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София са установени двама издирвани самоковци. Мъжете са задържани и предадени на инициаторите на издирването.

В резултат на извършени съвместни проверки със служители на Регионалната дирекция по горите, на три адреса в града са установени общо 12 кубика незаконно добита дървесина. На собствениците са съставени актове по Закона за горите.  Дървата са иззети по надлежния ред.

След приключване на действията по разследването, двама шофьори от Самоков се сдобиха с обвинения за извършените от тях престъпления. Първият – за управление на „Фолксваген Транспортер“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.61 промила, а вторият – за управление на „Фолксваген Венто“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС. На двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и досъдебните производства са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.