СамокоВест

Даровити самоковски ученици и студенти могат да кандидатстват за общински стипендии от 1 юли до 10 август

Споделете ни в

Кандидатите за общински стипендии могат да подават заявления  в периода от 1 юли до 10 август 2018 година, обявиха от Общинска администрация.

Станалата вече традиционна финансова помощ се отпуска на даровити ученици, от 8 до 12 клас, и студенти. Кандидатите трябва да докажат отличен успех и постижения в различни области на науката, изкуствата и спорта. За постижения в природо-математическите науки се присъжда стипендия на името на акад. Любомир Чакалов, за хуманитарни науки – на името на Константин Фотинов, за постижения в областта на изкуствата – на името на Васил Стоин и Наум Хаджимладенов, както и стипендия за спорт. Не се присъжда общинска стипендия само за отличен успех.

Стипендиите са в размер на 1000 лева и се изплащат в рамките на учебната година.

От 2016 г. бяха учредени още две общински стипендии по 500 лв. за малки спортисти – ученици от 2 до 7 клас, с постижения в зимните спортове.

Комплектът документи включва заявление от ученика или студента, копие от бележника, съответно академична справка, с годишния успех за учебната 2017/2018 г., документи – удостоверяващи постиженията, препоръка от училището/университета или спортния клуб.

Заинтересованите могат да получат повече информация в стая 519 на Общинска администрация или на тел. 0722/6-00-99, 0887 69 69 02 г.