СамокоВест

Граждани към кмета Георгиев: Пешеходците в Самоков сме застрашен вид!

Споделете ни в

Пешеходецът в Самоков вече влезе в Червената книга на застрашените от изчезване видове. Снегът в планинския град и през зима, и през пролет, изправя хилядите пешеходци, голямата част от които са деца, пред огромен риск.

Кметската управа традиционно не прави нищо  за почистването на пешеходните алеи в големите жилищни комплекси и на тротоарите в така наречените обществените пространства. В обсега на частните жилищни и търговски обекти, задължението за почистване на тротоарите, по Наредба на общината, е на собствениците на имотите. Но, ръководената от кмета Владимир Георгиев, армия от чиновници не мърда от удобните си и високо платени от нас – данъкоплатците, столове, вместо да си върши работата и да упражнява контрол.  Преди време кметската ни управа закупи, отново от нашите опърпани джобове, малокалибрена техника за снегопочистване на тротоари.

Къде са те днес? Никой не знае, никой не знае!

Снегът допълнително усложнява и целогодишния проблем с паркирането върху тротоарите. Така нито може да се мине по тях, нито могат да се почистят от снега. Всичко това принуждава многострадалния самоковски пешеходец, който вече е изчезващ вид, да се движи върху пътното платно – готов за отстрел!

Но, както повелява народната мъдрост: Каквото си си надробил, това ще сърбаш! Каквото сме си избрали – това получаваме!