СамокоВест

Гражданин към общинското ръководство: Коне се появиха внезапно на пътя Самоков- Ихтиман. Ако се случи ПТП кой ще поеме отговорност?

Споделете ни в

В групата „Забелязано в Самоков“ Николай Караиванов е публикувал видеоклип за заплахата, която представляват стадо коне пуснати безнадзорно на пътя Самоков-Ихтиман.

„Пуснатите безнадзорно коне, на околовръстния път Кръговото – Ихтиман,  се появиха неочаквано пред колата пред мен.   Успях да спра на метър от нея. Появиха се отдясно и пресякоха платното за движение.  Следващият път може и да нямам този късмет, както и други шофьори.  Ако се случи ПТП кой ще поеме отговорност? Това  не е маловажно. Моля, не подценявайте ситуацията! Това е безобразие! Обръщам се към вас, защото всеки ден на този път има коне и се знае кой е човекът, отговарящ за тях, или поне може лесно да разберете! Моля за  адекватна и бърза реакция, защото следващите мерки, които ще предприема далеч няма да бъдат приятни за някои хора!

Сигналите от подобен характер зачестяват! Не се чудете, а направете необходимото!“ пише авторът на сигнала.

Николай Караиванов е един от младите и интелигентни хора на Самоков – надежда за по-доброто му бъдеще.  Той е студент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност Биология. Познат на своите съграждани с наградите си от различни национални конкурси, не само в областта на биологията, но и в сферата на информационните технологии. Наименованието на един от конкурсите „Човекът – свободен и независим” може би е най-кратката и най-точна характеристика на Николай Караиванов. Още от юноша той въздига и отстоява свободата и независимостта като основна човешка ценност. Изразява активна гражданска позиция и чувствителност по проблемите в Общината.