СамокоВест

ГЕРБ твърди – Самоковски учители са привиквани в Полицията за изборни нарушения по заповед на Рашков

Споделете ни в

Учители и директори на училища и детски градини от София-област са били привиквани в полицията, за да бъдат разпитвани дали са нарушавали изборните закони, обявиха на брифинг Николина Ангелкова и Тома Биков от ГЕРБ.

Ангелкова попита защо продължават репресивните действия на служебния министър Бойко Рашков. Тя посочи, че разполагат с писмо на областната дирекция на МВР на София-област, в което се призовават местни полицейски управления да разпитват учителите.

Получените сигнали са от Самоков, Ихтиман, Костинброд, а привикваните лица са около 25, обяви Николина Ангелкова.

Тома Биков допълни: „Става въпрос за български учители, които за пръв път в живота си биват извиквани в районно полицейско управление и разпитвани като престъпници по заповед на Бойко Рашков“. Той заяви, че не знае на какво основание са привиквани учители и каква е тяхната връзка с ГЕРБ.

„Това може да се роди само в главата на човек като Бойко Рашков. Човек, който е загубил всякаква представа за това, че се намира в 2021 г. и се държи като социалистически милиционер, който следи и слухти и търси анонимни доноси или доносници, с които да преследва случая“, каза още Биков.

„Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти, да го изолира и да го затвори някъде, да не му позволява да прилага обсесиите си върху обикновени български граждани“, добави депутатът.

От своя страна Ангелкова попита: „Къде е тайната на вота? Нали изборите свършиха? За какво продължават тези разпити?“ След въпроси от журналисти, тя обеща от партията да представят доказателства за получените сигнали.

„Нямам никаква идея каква е връзката на тези хора с ГЕРБ, но те не са нито престъпници, нито заподозрени в престъпления“, коментира Тома Биков.

„Това са обикновени български граждани, които са разпитвани за кого са гласувани. Те учат децата ни и не са престъпници. Ще извикаме Рашков и ще го питаме и по други въпроси. Не сме нито 1982, нито 1968 година, никой не го е страх от някакъв изтърван човек, станал министър на вътрешните работи по случайност“, посочи Биков.