СамокоВест

В условия на изолация Синята зона в Боровец отпада. В Самоков – остава!

Споделете ни в

На закритото заседание на Общински съвет-Самоков общинският съветник д-р Димитър Панев попита кмета на общината какво става със Синята зона в Боровец и в Самоков в условията на изолация. В отговор кметът Георгиев заяви, че в курорта е отменена, но в града остава. Докато всички останали градове отмениха сините си зони, следвайки здравата логика, че по този начин се ограничава използването на обществения транспорт, мотивите на самоковския кмет бяха, че така се намалява движението на хора.

Както гласи една стара нашенска мъдрост: всеки на опаки – ние на терсене!

Добрата новина, според първия ни администратор, беше, че служителите към дейността са пуснати в отпуск, така че няма кой да контролира и да налага санкции.

Проблемът обаче е, че докато местните ни управници действат почти криминално и на тъмно, скобите и глобите могат да се стоварят върху главите ни в незнаен ден, в незнаен час.  

При трудните времена, в които живеем, при социалната и икономическа криза самоковските избраници решиха, че могат да продължат да скубят гражданите. Стряскащ ръст на безработицата, драстично завишена такса смет за някои от зоните в града и за селата, непоносимата цена на водата, ръстът на цените на основни продукти, пълзящото увеличение на цената на тока.

До приходите от SMS-и за паркиране в Синя зона ли опря хазната на община Самоков?

Считаме, че кметът Владимир Георгиев следва незабавно да излезе с официална информация в какъв период санкции за паркиране в Синята зона в Самоков няма да се налагат!

Кметът Георгиев, който има диплома по право, би следвало да знае, че не само съгласно изискванията на морала, но и съгласно нормите на закона

гражданите трябва да имат достъп до всяка информация,

свързана с обществения живот и даваща им право да преценяват как да действат.