СамокоВест

В магазин Т МАРКЕТ – Самоков ви прибират уреда за рекламация, не го ремонтират и не ви го връщат

Споделете ни в


През месец септември 2017 години закупих от магазин Т-Маркет в Самоков електрическа кана за вода. Гаранционният срок на уреда е 24 месеца. Преди около 2 месеца (6 месеца преди изтичането на гаранцията) каната изгоря. Занесох я в магазина и се свързах с управителя. Представих му гаранционната карта и касовата бележка. Той се ангажира, че уредът ще бъде изпратен за ремонт. Изрично се поинтересувах няма ли да ми бъде даден някакъв писмен документ, че съм направила рекламация на закупената кана. Отговори, че нямат такава практика. Предадох каната в оригиналната кутия. Управителят на магазин Т-Маркет в Самоков записа телефона ми върху кутията и заяви, че щом каната бъде отремонтирана, ще се обади, за да си я получа. След като в продължение на един месец не се обади, отидох до магазина и се поинтересувах какво става с направената от мен рекламация. Управителят ми отговори, че до момента каната не е върната от сервиза. Обърнах внимание, че е изтекъл дълъг срок. Управителят пое ангажимент да се свърже със сервиза и да изясни какво се случва.  Седмица по-късно отново се срещнах с него, за да го попитам какво са отговорили от сервиза, но така и не получих ясен отговор воден ли е такъв разговор и какъв е резултата.

Сигнализирах веригата магазини Т-Маркет, чрез електронния адрес на PRoPR Агенция, които бяха изпратили писмо на сайта Самоковест за откриването на обновения магазин в Самоков. Информирах ги за случая, с молба за изясняване на проблема и за съдействие в решаването му. Но до настоящия момент няма никаква реакция и от тяхна страна.

Питам се до кога големи вериги магазини ще работят в България некоректно с клиентите си. Сега, непосредствено след поредните европейски избори, когато темата за двойния стандарт е особено актуална, някой ще защити ли правата на българските потребители. Публикуваме случая, за да могат клиентите на магазин Т-Маркет в Самоков да са осведомени за риска да изпаднат в подобна ситуация и да могат да правят своя информиран избор.

Лилия Кинина