СамокоВест

В магазин БИЛЛА-Самоков качеството нито е качество, нито е за всеки

Споделете ни в


Маниерът на работещите в магазин БИЛЛА в Самоков да не предлагат обявените в брошурите и в рекламите промоционални стоки се превърна в практика. От доста дълго време в последния ден на седмичните промоции – сряда, голяма част от стоките изобщо липсват от щандовете. Това особено се отнася за артикули от топлата витрина – обикновено печено пиле на грил, печени пилешки бутчета и др. На въпроса на клиентите защо стоките липсват редовният отговор на служителите е: не са ни доставени от склада. Ако това е така, ръководителите на веригата магазини БИЛЛА следва незабавно да внесат корекции в даваната на потребителите информация. Седмичните, респективно петъчните и съботни промоции трябва да бъдат обявявани като ограничени до изчерпване на количествата. Още повече, че от известно време липсата им се изтегли и в по-ранните дни от периода на промоцията. В случай, че проблемът не е в доставките, то ръководството е длъжно да провери работата на служителите си и да вземе всички необходими мерки за подобряване качеството на обслужване и слагане край на тази порочна практика.

А на 7 юни (петък) член на екипа ни стана свидетел  на следния случай. Клиент поиска от продавачката на щанда за размерни колбаси да ѝ отреже няколко слайса шунка, като посочи парчето, от което би желала да стане това. Продавачката отговори, че купувачът няма право на избор. Така им било разпоредено и понечи да отреже от парче колбас видимо в недобро състояние. По месото имаше отчетливи зеленикави петна. Клиентът настоя, че това парче е негодно за консумация и иска да му бъде продаден качествен продукт. Едва след като заплаши продавачите на щанда, че ще се обади на РЗИ и ще настои за проверка от техен представител, искането му бе удовлетворено. Клиентът отново изтъкна, че това парче шунка е видимо развалено и не трябва да се предлага. За момента продавачите го махнаха от витрината, но какво е станало по-насетне не се знае.

За съжаление, като цяло се натрапва впечатлението, че качеството на обслужване и на предлаганите стоки в магазин БИЛЛА в Самоков става все по-лошо.

При това състояние на нещата, слоганът, който непрекъснато се излъчва по уредбата в магазина и в рекламите по медиите – „БИЛЛА качество за всеки“ звучи меко казано цинично. В магазина в Самоков качеството нито е качество, нито е за всеки.