СамокоВест

Възпитаници на ОУ “Васил Левски“ – Ярлово се сбогуваха с пети клас и прегърнаха ваканцията

Споделете ни в


Възпитаници на ОУ “Васил Левски“-Ярлово казаха: „Довиждане пети клас! Ваканция здравей!“.

На 26 юни приключи учебната година и работата по проект „Подкрепа за успех“ за учениците от пети клас. Класната стая отвори врати пред развълнуваните петокласници украсена подобаващо за случая в цветовете на трибагреника. Денят бе изпълнен с много емоции и незабравими моменти. Тържеството започна с изпълнение на „Хубава си, моя горо“, последва „Татковина“, песента „България“ и стихове по повод завършването. Всеки ученик освен бележника си и задължителната литература за 6 клас, получи и книга с послание, гравиран химикал, знамето на България, както и много други изненади. Филмът „Възвишение“, базиран по едноименния роман на Милен Русков, потопи учениците в атмосферата на един художествен разказ за перипетиите на Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които през 1872 г. взимат участие в Арабаконашкия обир на Димитър Общи.

Специално направената торта за завършването на пети клас направи празника сладък и още по красив. „Малките абитуриенти“ пяха, танцуваха, играха и се забавляваха от сърце.

Екипът на училището им пожела весело, слънчево и щуро лято, да се забавляват, да играят, но и да четат през него. „Наесен ви очакваме с нови сили, стремежи и мечти да продължим заедно по пътя на знанието“, им заръчаха на изпроводяк директорът Славейка Галева и всички учители.