СамокоВест

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“-Ярлово отново на училище. Отново заедно!

Споделете ни в

Новата 2022 година започна оптимистично за ОУ “Васил Левски“- Ярлово. Училището получи щедрата сума от 10 000 лв. от дарител, пожелал анонимност. Средствата ще бъдат вложени за допълнителното обновяване и модернизиране на материалната база, с цел издигане на образователния процес на най-съвременно ниво.

Обучението в ОУ “Васил Левски“ се провежда присъствено, като почти всички родители са декларирали съгласие децата им да бъдат тествани с антигенни тестове за COVID 19.  За голямата част от учениците българският език не е  майчин, така че училището за тях е не само място за образование, но и за възпитание, са изграждане на добри навици, за разширяване на общите им познания и култура. Това поставя особено високи отговорности пред екипа на училището. Колективът работи в посока да покаже на всяко дете, че е ценено, полезно, включено в живота на класа и училището, без значение от неговия социален статус, способности, етнос, култура.  Изграждат се отношения на съпричастност, толерантност, взаимопомощ. Това от своя страна издига значимостта на  всеки един от екипа в мисията, която изпълняват с отдаденост и професионализъм.

И през настоящата година училището ще бъде център на децата от селото и околните села и през лятото.  Под управлението на Славейка Галева – директор ОУ “Васил Левски“, стана традиция и през ваканцията базата да бъде използвана за спортни занимания, за допълнителни занимания по природни науки. Даде се възможност да се ползват библиотеката и компютърният кабинет.