СамокоВест

Владимир Зографски приключи участието си в Пекин с 38-мо място на голямата шанца

Споделете ни в

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски завърши на 38-о място на финала на голямата шанца на Олимпийските игри в Пекин и приключи участието си в китайската столица. 28-годишният самоковец даде 38-ми резултат в първия скок на финала в дисциплината и не намери място сред 30-те най-добри, които ще участват във финалната битка за разпределение на призовите места.

Зографски скочи 125.0 метра и получи оценка 112.5, което не му бе достатъчно за класиране в топ 30. По този начин Зографски приключва третото си участие на олимпийски игри с 22-ро място на малката шанца и 38-мо на голямата.

Самоковецът остана на три позиции зад най-доброто си класиране на голяма шанца на зимни игри в Пьончан 2018, където се нареди 35-и.

„Като резултат не съм доволен, но реално погледнато скокът ми беше хубав, свърших си работата, бих казал. За съжаление огромното изоставане в скоростта остана, просто при това положение няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората дори ме подиграват, че изоставането ми е катастрофално и все едно стартирам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, но нищо не се получи“, обясни Зографски пред БНТ.

Той е значително по-доволен от представянето си на малката шанца, на която се класира 22-и в неделя.

„Като цяло имах сериозни шансове на малката шанца, но не успях да направя два добри скока там. Въпреки това, 22-и резултат е солидно представяне. На голямата шанца се видя, че с това изоставане (в скоростта на засилване) просто нямаме никакви шансове. Не успяхме да отстраним проблема и така приключва моето участие“, каза още Зографски.

Той обясни, че до края на сезона му предстоят стартове от Световната купа и участие на Световно първенство по ски полети.