СамокоВест

ВиК-Самоков – непрекъснати аварии, безобразно високи цени, отвратително качество на водата!!!!!

Споделете ни в

Днес половин Самоков осъмна без вода! Отново най-потърпевш е квартал „Самоково“.

Както вече писахме, непрекъснатите аварии по ВиК мрежата съсипват нервите и здравето на самоковци. Особено засегнати са жителите на кв. Самоково, където и без аварии водата не достига до високите етажи. А от страна на дружеството с безпрецедентен цинизъм посъветваха изтормозените граждани да не си купуват апартаменти на висок етаж.

В празничния ден на 6 декември на водния тормоз бяха подложени живущите в блоковете покрай р. Искър. На следващия ден  пропищя цяло Самоково. И тази ситуация е почти ежедневие.

В същото време в ръководството на дружеството и на общината цари пълно безхаберие, че честата липса на вода създава предпоставки за развитие на различни заболявания. Като се вземе предвид,  че след отстраняването на аварията водата е пълна с пясък и всякакви боклуци, здравето на самоковци определено е под сериозна угроза. Като добавим към всичко това, че старите азбесто-циментови тръби тровят водата ни ситуацията замирисва на геноцид, не само на мръсни канали, вонята от които е нетърпима.

И всичко това в град заобиколен от десетки водоизточници. Плащаме водата скъпо и прескъпо, независимо, че живителната течност стига до Самоков на самотек, така че разходите по доставката ѝ са несравнимо по-ниски. При тази, изключително печеливша дейност на Дружеството, не се правят почти никакви инвестиции в подмяна на ВиК мрежата и за модернизация на системата.

Явно, местните водни царе са приели за своя мисия да ни докажат истинността на поговорката „Вода гази-жаден ходи“.

И попитахме – До кога? Много са вече сигналите, че търпението на гражданите е на предел!

Днес питаме същите тези граждани – До кога????????