СамокоВест

Богатството да даряваш добро

Споделете ни в

Благодарност към Илия Богданов и Йордан Попов

Лаго е любимо място за отдих и разходка на стотици самоковци. От години групи наши съграждани доброволно, от сърце и с отдаденост, облагородяват този естествен парк с личния си труд и средства. На тях дължим мостчетата над реките, множеството пейки, масичките, заслоните. За съжаление, често сътвореното от тях е обект на вандалщина, на необяснима разрушителна сила. Но, любовта към природата и желанието да сътворяваш, а не да разрушаваш, всеки път се оказват по-силни. И това е надеждата за едно по-добро бъдеще.

За да изкажат своята огромна благодарност към Илия Богданов и Йордан Попов, ни се обадиха нашите читателки Славейка Малинова и Емилия Митрополитска. Те всеки ден се разхождат в този живописен парк, в непосредствена близост до града. Обикновено пресичали реката по едно от мостчетата, но преди няколко дни останали разочаровани. Перилата му били изпочупени и преминаването ставало невъзможно. Изразили огорчението си пред двамата мъже и само след броени дни мостчето било поправено. Илия Богданов и Йордан Попов откликнали и на молбата им да възстановят пейката между двата бора на входа към Лаго, откъм „Самел 90“.  

Тази, наглед дребна случка, всъщност е показателна за избора между доброто и злото, който правим всеки час и всеки миг от живота си. Тя е показателна и с това, че доброто винаги побеждава. Защото истинското богатство е умението да даряваш, а най-голямата благодат е да даряваш добро. И всеки, който се е докоснал до такива хора го е усетил. Край тях някак си е по-светло, по-лесно се диша.

Екипът ни също изказва своята благодарност на Илия Богданов и Йордан Попов за направеното добро и им пожелава да бъдат здрави и живи, и все така добротворни още много, много години.