СамокоВест

Близки и приятели на 20-годишния Димитър, прегазен на пътя за Боровец, излязоха на протест. Настояват за справедливост!

Споделете ни в

Трагичният  инцидент стана преди около 1 месец по пътя Самоков-Боровец, на входа към курорта. Младежът е пометен от кола, докато се е прибирал от дискотека. По-късно умира в  болница.

По случая е образувано разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, но вече месец обвинен няма. Родителите на убития Димитър Дойнов имат съмнения, че виновният шофьор може да избегне правосъдието и организираха протест с настояване за справедливост.

На протеста, пред сградата на Община Самоков, няколко десетки самоковци подкрепиха почерненото семейство в каузата за справедливост. Издигнати бяха плакати „Да спрем войната по пътищата”, „Да спрем убийствата на пътя”.

С протестиращите се срещна и екип на NOVA. Пред камерата приятелят на Димитър – Кристиян, станал свидетел на трагедията разказа, че във фаталната нощ се обадил на майка си да ги прибере от дискотека и бавно тръгнали край пътя, докато тя дойде.

Край табелата за Боровец, Кристиян чува кола, вижда фарове и приятелят му е бутнат. От колата слязъл мъж и казал на Кристиян да се приближи. Младежът обаче се изплашил и избягал в гората. Той е намерен 2 часа по-късно в шок. „Не знаем дали е отнета шофьорската книжка на заподозрения. Чухме слухове, че кръвната му проба е чиста без следи от алкохол и наличие на наркотични вещества. Искаме виновният да си понесе последствията. Градът ни е малък, хората казват, че си кара колата, аз не съм го видяла лично, но няма да оставим нещата така.”, разказа майката на убития младеж.

По случая има заподозрян. Екип на NOVA се е опитал да се свърже с него, но без успех, посочват от медията. Един от пътниците в колата разказа, че веднага след удара шофьорът, за когото се предполага, че е бил Иван Виденов, е избягал, защото е бил в шок. Първоначално за 24 часа са били задържани трима души. По неофициална информация шофьорът е карал след употреба на алкохол.

От прокуратурата са заявили за NOVA, че са разпитани 26 свидетели, като четирима от тях са разпитани пред съда. Извършен е оглед на местопроизшествието и разпознаване на лица. Иззети са много веществени доказателства. Направена е справка за съдимост на водача на автомобила. Шофьорът е бил реабилитиран по право, което означава че е бил осъждан. Въз основа на събраните доказателства ще бъде направен анализ и преценка и след това евентуално извършителят ще бъде подведен под отговорност.