СамокоВест

Благовест Коларов: Толкова ли сме богата община, че да хвърляме на боклука здрави бордюри?

Споделете ни в


За разсипията народна!

Преди време писах за неудовлетворението ми от безстопанственото отношение на Община Самоков при ремонта на улици в града и т. н. „Ларго“ в центъра.  Днес минавах по шосето за Боровец, и на излизане от града зад бензиностанцията видях огромни камари от блокове асфалт, бордюри и земна маса извадени от ремонтите по ул.“ Христо Ботев“ и течащият сега в момента ремонт на ул. „Христо Смирненски“.  Отбих се от пътя и не можех да повярвам на очите си от тенденцията за ново сметище, провокирана не от цигани и частни лица, а от фирмата която ремонтира улиците.  До камарите боклуци от ремонтните работи по двете улици, веднага беше изникнала грамадна купчина от стари тухли и зидария вероятно от стара сграда. Ето, че хората виждайки какво прави фирмата официално натоварена с общинската поръчка за ремонт на улиците, веднага се възползват и почват и те да изхвърлят боклуците си.  А после циганите били виновни с техните каручки, че изхвърлят където не трябва. Други са „циганите“, и трябва да има контрол и санкции за тези хора!

Изникват два съществени въпроса. Господата ново избрани съветници, ще гласуват ли пак десетки хиляди лева за рекултивация и ликвидиране на това ново сметище, създадено от фирма, която работи с общинска благословия,  и другият въпрос зададен от мен в предишна статия – толкова ли сме богата община, че да хвърляме на боклука здрави бордюри, които би могло да се ползват на друго място? Хора бдете! Управляват ни недобросъвестни  хора, които не един път досега са доказали, че гледат собствените си интереси загърбвайки общественият интерес. Къде е ново сформираната комисия  в новият Общински съвет, т.н . „Комисия по екология“, с оспорваният и в предишният мандат от мен г-н Емил Кривошиев? Оспорван, защото не е редно човекът отговарящ за боклука сам да се контролира! Това е фрапиращ случай на конфликт на интереси, но и в предишния Общ. съвет и сега този човек е несменяем. Нямам нищо против него, въпреки многобройните прегрешения в миналото при осакатяването коритото на р. Искър, като под изпълнител на ГБС, и ред други золуми, но въпроса е принципен – може ли човек, който упражнява някаква частна дейност, да оглавява комисия контролираща същата тази дейност?  Къде гледате вие от отдел „Екология“? 

Сигурно сте спокойни и доволни, самонадеяни и в някаква степен нагли в безотговорното ви отношение към тези проблеми, подхранвано от злополучните за самоковци местни избори. Да, злополучни са! Когато има силна градивна опозиция, тогава може обществеността да е спокойна, че всичко се прави с мисълта за просперитет на града ни. Както писах и преди време, вече всичко е предрешено с пагубното мнозинство от БСП, лейбъристи и 4 цигански гласа. Това си пролича веднага при избора на комисии. Как може д-р Панев, човек честен, доказал се в предишни години като общ. съветник, човек ангажиран не само с проблемите на болницата, но и с многото случаи на корупция в обществените поръчки, да не намери място в нито една комисия? За сметка на това има някои съмнителни личности, участващи в две комисии.

„Г-жа Христева върнала жеста на еди кой си , и го предложила за председател на комисия“- цитат от местен вестник.  Ами г-жо Христева, като новоизбран председател на Общ. съвет, не мислите ли, че не е редно хора занимаващи се с някаква частна дейност, да председателстват комисия контролираща същата тази дейност? Как да разчиташ на такъв Общински съвет ?

Благовест Коларов