СамокоВест

Баскетболният Рилски се върна на победната права. Победи Спартак Плевен с 87- 68

Споделете ни в

Снимка: SPORTAL.BG

Рилски спечели дербито на кръга срещу Спартак Плевен с 87- 68 и заличи горчивината от загубата срещу Ямбол само преди няколко дни.

Самоковци излязоха в „Арена Самоков“ тотално преобразени от последните си няколко мача в първенството и не дадоха никакви шансове на противника в мача. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров поведоха от самото начало на срещата, като постепенно увеличаваха разлика.

Още първата четвърт започна с две бързи тройки на капитана на отбора Чавдар Костов. Той обаче натежа с лични нарушения и трябваше да напусне паркета още в началните минути на двубоя.

Липсата на лидера обаче не се отрази по никакъв начин и след 10 минути игра самоковци вече водеха с 23- 17.

Темпото на игра не спадна и във втората четвърт от двубоя, като голямата изненада за противника се оказа отличното включване на центъра Денислав Вутев.

Той и американците ДиМаджио Уигинс и Еван Бати не спряха да притискат противника в подкошието и разликата започна да расте, за да стигне до 13 точки на полувремето.

След подновяването на играта за вторите 20 минути Рилски продължи да доминира, а разликата се движеше от 14 до 17 точки в третия период.

В последната част съпротивителните сили на плевенчани свършиха напълно и преднината на баскетболистите ни в един момент дори стигна 27 точки.

Но  в този момент домакините свалиха темпото, което пък позволи на гостите да отбележат някои лесни точки и да намалят пасива си до 19 в края на двубоя.

Втори пореден дабъл- дабъл за Рилски спортист записа центърът Димаджио Уигинс, който изигра отличен двубой и остави зад името си статистика от 17 точки и 13 борби. Денислав Вутев също имаше страхотно включване и приключи срещата с 12 точки и 4 борби. Еван Бати и Брендън Рандолф вкараха по 11 за успеха, а капитанът Чавдар Костов остана с 9.

За гостите от Плевен над всички бе американецът Семаджа Джоунс, който успя да отбележи 20 точки.