СамокоВест

Баскетболният Рилски поведе с 1-0 на пловдивския Академик

Споделете ни в


На старта на плейофите в НБЛ Рилски спортист победи Академик Бултекс 99 с 60-79. По този начин самоковци успяха да откраднат домакинското предимство на пловдивчани и да поведат с 1- 0 в серията. Тя се играе до 2 победи от 3 мача. Следващият двубой между двата тима е в понеделник, 29 април, в Самоков.

Двубоят не започна добре за самоковските баскетболисти, тъй като домакините изиграха много добра първа четвърт. В един момент разликата в тяхна полза стана двуцифрена. Във вторите десет минути обаче играчите на Людмил Хаджисотиров заиграха по-отборно и концентрирано, и това веднага се отрази на резултата. След 20 минути игра таблото в пловдивската зала „Сила“ показваше вече 35-38 в полза на Рилски. Нашите момчета продължиха да играят със самочувствие и след паузата, като се справяха отлично както в нападение, така и в защита. Достатъчно доказателство за това е фактът, че пловдивчани отбелязаха едва 6 точки в четвъртата част – абсолютен антирекорд в последните години, за да може на финал самоковци да се поздравят с успеха в двубоя.

Рилски спортист игра в състав: Златин Георгиев- 14точки, 7 асистенции, Мартин Маринов- 13 точки, 4 асистенции, Тони Гуджино- дабъл- дабъл от 13 точки и 10 борби, Юджийн Харис- 5 точки, Малик Диме- дабъл- дабъл от 12 точки, 10 борби, Димитър Маринчешки- 10 точки, 8 борби , Николай Гелов- 0 точки, Миро Васов- 7 точки, Краси Димитров- 0 точки, Пламен Стефанов- 0 точки, Васил Попов- 0 точки, Джелън Дженкинс- 5 точки и 7 борби.