СамокоВест

Баскетболният Рилски ликува. Купата на България остава в Самоков!

Споделете ни в

Купата на България остава в Самоков след победа на баскетболния Рилски спортист над Левски с 92:86

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров изиграха страхотен мач, в който успяха да обърнат резултата в своя полза, след като изоставаха на полувремето с 8 точки. Финалът на Купата бе открит с кош в полза на играчите от Левски. Две далечни стрелби на самоковци обаче дадоха преднина Рилски. Столичани не се забавиха с отговора си и след три далечни стрелби си върнаха водачеството. В последвалата размяна на кошове лидерството в мача не се промени и четвъртината завърши при 30- 28 в полза на Левски.

Нова тройка на Марио Литъл даде началото на втората част, която обаче бе последвана от техническо за симулация на американеца. Деян Карамфилов застана на наказателната линия и беше точен, а разликата отново бе намалена. Тя бе заличена напълно, а Рилски дори поведе с 34- 33 секунди по- късно, когато Барет Бенсън вкара от средно разстояние. Ивица Радич обаче върна предимството на Левски, след като бе оставен под коша и отбеляза кош със фаул. След тази ситуация последваха няколко безрезултатни атаки и на двата отбора до момента, в който Марио Литъл не отбеляза, за да даде 4 аванс на Левски, което пък доведе до прекъсване за Людмил Хаджисотиров. След него Браун отбеляза, но пък в ответната атака „сините“ отговориха с тройка и задържаха преднината си. До края на периода играчите на Левски продължиха с невероятната си стрелба от линията за три точки и полувремето дойде при 45- 53 в тяхна полза.

На истински щурм бяха подложени играчите на Константин Папазов в началото на второто полувреме. След него и серия от 14- 4 Рилски поведе, но баскетболистите на Левски не се предаваха и на свой ред правеха всичко възможно, за да си върнат водачеството. Това се случи в последните 15 секунди, когато Марио Литъл отбеляза под коша и даде 2 аванс на своя тим преди заключителните десет минути.

Със старта на финалния период Ей Джей Хес направи неспортсменско нарушение, след което Венци Петков реализира два фаула, за да се стигне до 71- 73 в полза на „сините“ от София. В този момент съдиите дадоха и техническо на Деян Карамфилов, след което разликата се увеличи до 3, а малко по- късно и до 6 след няколко невероятни кошове със сирената на Марио Литъл. Брендън Браун успя да намали, но Рилски все пак изоставаше с 4, когато Павлин Иванов отбеляза тройка и върна надеждите за Рилски. Секунда по- късно Той бе фаулиран, вкара първия, изпусна втория, но борбата бе взета от Алекс Симеонов, който отбеляза и даде аванс на Рилски. В следващата атака играчите на Папазов пропуснаха, а под отсрещния кош бе отсъдено техническо на Чернокожев. Браун отбеляза от наказателната линия, а топката остана в Рилски. След вкарването й в игра Павлин Иванов отбеляза за три и Рилски поведе с 88- 84 при оставащи минута и 20 до края на мача. При така стеклите се обстоятелства топката получи Марио Литъл, който 38 секунди преди края бе фаулиран и застана на наказателната линия. Американецът не сгреши и разликата падна до 2, а щабът на Рилски взе прекъсване. След него Брендън Браун се нагърби с атаката и за радост на всички бе точен, като преднината на Рилски отново стана 4 точки, а до края на мача оставаха 19 секунди. В последвалата атака играчите на Левски пропуснаха, а Трей Портър овладя борбата и бе фаулиран. Центърът застана на наказателната линия и не трепна, като отбеляза и двата фала подпечатвайки победата на Рилски в мача.