СамокоВест

Акция за климата ще се проведе на 25.09.2020 г. в Самоков

Споделете ни в

Утре (25.09.2020 г.) в Самоков се организира Акция за климата, като част от  глобалните действия, които се предприемат в края на септември. Акцията ще се проведе на площад „Захарий Зограф“ от 17:00 ч. до 18:00 ч.

Организаторите бият тревога – наводнения, суши, урагани, рекордни горещи вълни непрекъснато се усещат в различните части на планетата, но световните лидери не успяват да противодействат. Ако искаме да сведем до минимум рисковете от задействане на необратими верижни реакции извън човешкия контрол, трябва да действаме сега. Изключително важно е климатичната криза да не се забравя в сянката на коронавируса, а да се счита за приоритет. #FridaysForFuture отправя призив за глобални действия за климата в края на септември – 25 и 26 септември, към който се присъединяваме – посочват те.

АКЦИЯ ЗА КЛИМАТА е в подкрепа на незабавни мерки, международни и национални, за противодействие и адаптиране към климатичните промени. Защото науката казва, че следващите 10 г. са решаващи за бъдещето на човечеството!

Да се съберем с плакати и много енергия и да покажем подкрепата си към движението за климатична справедливост! Ще можете да си направите плакати и на място.

Заповядайте и не забравяйте да поканите приятелите и съучениците си, приканват организаторите.