СамокоВест

Четвъртият кръг от Европейския шампионат по мотокрос ще се проведе на Ридо – почитат паметта на Георги Янакиев

 Breaking News

Четвъртият кръг от Европейския шампионат по мотокрос ще се проведе на Ридо – почитат паметта на Георги Янакиев

Четвъртият кръг от Европейския шампионат по мотокрос ще се проведе на Ридо – почитат паметта на Георги Янакиев
септември 08
13:20 2017

С провеждането на четвъртия кръг от Европейския шампионат по мотокрос в Самоков на Ридо този уикенд, за трета поредна година БФ Мотоциклетизъм, Организационния Комитет за Grand Prix Bulgaria, Община Самоков и местния клуб „Ридо – Самоков“ ще почетат паметта на големия Георги Янакиев.

Той завинаги остана верен на своята първа страст – мотоциклетния спорт и въпреки че дълги години бе начело на автомобилния спорт, любовта му към двете колела бе движещ фактор в развитието на мотоциклетизма в региона на Самоков и в България. Георги няма да бъде забравен от мотоциклетното общество в България и неговият личен пример за отдаденост към спорта е пример за много други дейци и общественици в спорта.

Четвъртият кръг от европейския шампионат по мотокрос ще се състои на мотополигон „Ридо” на 10 септември (неделя) от 11 ч.

Над 100 състезатели са подали заявка за участие във всички класове на шампионата (МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ), като наши гости ще бъдат пилоти от Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Молдова, Румъния, Босна и Херцеговина и Хърватия. Всички те ще премерят сили на едно от най-старите мотокрос съоръжения в България, което през годините е доказало, че е притегателен център за мотокросисти от всички възрастови групи и нива на умения. Едно трасе с традиции и безброй почитатели от цялата страна, които съчетават рилската си почивка с много адреналин.

За вярната публика в Самоков, съботния ден, 09.09.2017 от 19:45 часа ще предложи разнообразна, различна от традиционната програма, която включва официално откриване на състезанието на центъра на Самоков. Официалното откриване и шоу програмата с участието на самоковската певица Габриела Драганова, ще бъдат предшествани от своеобразен парад на всички участници в състезанието в подкрепа на кампанията „Не сме сами на пътя“. Част от програмата ще бъде официалното представяне на състезателите и отборите от България и чужбина. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...