СамокоВест

Хоро, факелно шествие и концерт на Националния празник в Самоков

 Breaking News

Хоро, факелно шествие и концерт на Националния празник в Самоков

Хоро, факелно шествие и концерт на Националния празник в Самоков
март 03
22:29 2017

На 3-ти март Самоков се пробуди с хоро на площада. Идеята на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ бе подета от „Самоков 365“. В празничния ден фолклорните танцови състави от общината завладяха присъстващите с магията на българските хора и ритми. Специално участие взеха ФТА „Самоков“ с ръководител Борислав Искрев, ТФ „Росица“ и МТС „Палакарийчета“ с ръководител Росица Павлова, ТА при читалище „Младост -2003“ с ръководител Станислав Крумов, ФТА „Рила“ – с ръководител Кирил Амбарков, Tанцов клуб „Гайтани“ с ръководител Асен Атанасов, Детско юношески танцов състав „Рилска магия“ с ръководител Стоян Димитров.

Привечер факелно шествие озари главната улица на града. Мажоретки, гвардейци и ученици с портрети на видни българи, участвали в борбата за свобода, преминаха от гимназия „Константин Фотинов“ до читалище-паметник „Отец Паисий“.

“Мила Родино” постави началото на Празничния концерт в читалището. Пламенното слово на „Опълченците на Шипка“ пренесе присъстващите в дните на Освобождението. Изпълненията на Диана Чаушева, вокално трио “Самоков”, Надя Миткова, вокално-инструментална група “Лунни лъчи” и на представителния хор към читалището “Рилска песен” вляха своята сила в духа на празника.

Танците на ансамбъл “Самоков”, с ръководител Борислав Искрев и на балет “Фраппе”, с ръководител Ралица Стоянова, сложиха запомнящия се завършек на тазгодишния Национален празник в Самоков.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...