СамокоВест

Самоков получава близо 2 млн. лв. за ремонт на улици от ДФ “Земеделие“

 Breaking News

Самоков получава близо 2 млн. лв. за ремонт на улици от ДФ “Земеделие“

Самоков получава близо 2 млн. лв. за ремонт на улици от ДФ “Земеделие“
декември 05
19:10 2017

Кметът Владимир Георгиев подписа договор за финансиране на ремонт на улици в Самоков на стойност близо 2 млн. лв. Договорът е сключен с Държавен фонд „Земеделие” и е за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по подмярка „Инвестиции в създаването и подобряването на всички видове малки по мащаби инфраструктура” от Програма за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проектът предвижда реконструкции на улиците „Христо Ботев”, „Христо Смирненски”, „Мусала” и ул. „Преспа и тротоарите към тях, както и изграждане на велоалеи на „Смирненски” и „Мусала”. Предвидените строително-ремонтни дейности включват поставяне на бордюри, направа на тротоари и полагане на плътна асфалтова настилка. Към дейностите е включено и поставянето на хоризонтална маркировка. Изпълнител на строително-ремонтните дейности ще бъде избран след провеждане на обществена поръчка. Дейностите са разделени по позиции.

Общата стойност на одобрените средства е 1 913 582 лв. Дейностите ще започнат след избора на изпълнителите и сключване на договорите. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...