СамокоВест

Самоков вече не е червена крепост, време е десни политици да представляват града

 Breaking News

Самоков вече не е червена крепост, време е десни политици да представляват града

Самоков вече не е червена крепост, време е десни политици да представляват града
март 21
19:36 2017

„Само от „Реформаторски блок – Глас народен“ предлагаме реални мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес“, каза водачът на листата на коалицията в 26 МИР Филип Кирев

Крайно време е Самоков да престане да бъде „червена крепост“ и да има свой достоен представител в парламента! Град с толкова потенциал за развитие, особено в туристическия бизнес, трябва да бъде представляван от дясно мислещи хора, които наистина да познават проблемите на малкия и среден бизнес. А такива са повечето фирми в региона, включително и в туризма.

Това каза Филип Кирев,  водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 26 ‎Многомандатен ‎избирателен район, който се срещна с гражданите на Самоков, заедно с ‎кандидатите за народни ‎представители  от листата – Велислава Костова, Георги Стоев и Таня Шолева.

„Както и в други малки градове край големи курорти, обикновено фирмите са с до 10 назначени с договори лица. Освен това, инвестициите в зимните курорти у нас напоследък са концентрирани предимно в ‎Банско и Пампорово. Най-старият ни ски курорт Боровец като че ли изостава в привличането на ‎свежи пари и това забавя развитието на целия район.

Доскоро фирмите от околните общини бяха практически отрязани от достъп до директно субсидиране по европрограмите, защото попадат в т. нар. туристически зони. В бъдещия парламент ще внесем ‎законови промени,  които да направят такива фирми  директен бенефициент на парите по ‎Оперативна програма  „Иновации и конкурентноспособност“, добави той.

„Като човек, който ежедневно работи с хора, търсещи реализация в нашия град, знам, че мога да съдействам за изработване на мерки за повишаване на доходите им. Това няма да стане с изкуствено вдигане на минимални заплати, нито с обещания за фантастични пенсии.
Хората ще усетят повече пари в джобовете си веднага, ако намалим ДДС от 20 на 18 процента и ако малките фирми с оборот под 200 хил. лева не са задължени да се регистрират по ЗДДС. Сега трябва да го направят с оборот от 50 хил. лв., което веднага слага на гърба им допълнителни разходи и бюрократични  тежести“, каза Таня Шолева, която е родена и работи в Самоков и е под номер 11 в листата на коалицията.

„Знаем, че в Самоков има и други проблеми, като например висока безработица сред ромското население, както и отпадане на деца от образователната система, отново в ромския квартал.

Преди два дни в Ботевград имахме много интересна среща с Йордан Йорданов – ‎главен секретар на Социалдемократическата партия, която е сред основателите на СДС. ‎

Той е седми мандат общински съветник там и ми разказа за една добра тяхна практика: общината финансово стимулира майки, взимайки под внимание ‎образованието им. ‎В следващия парламент ще предложа подобна законова поправка, смятам, че ще ‎проработи навсякъде, включително и в Самоков“, каза Филип Кирев.

Related Articles

3 коментара

 1. Иван
  Иван март 30, 08:47

  Т.н. реформатори не разбраха, че Самоков не е само хотел „Самоков“ с безплатните трапези с уиски, хайвер и топлите стаи.Колко питания в Народното събрание внесоха те относно престъпните кариери за инертни материали, в т.ч. и в центр. градска част на Самоков, за незаконните ВЕЦ-ове, които бяха разрешени в забранената за тази дейност Самоковска община? Нито едно ! И даже бяха поискали от местен син онбашия-„Да уреди ВЕЦ-ове на цялата парламентарна група по реките в общината!“ Въпреки, че са императивно забранени!За да не останат по-назад в кражбите и отравянето на населението от червените-Явор Коюмджиев, Кольо Златев, Киро Добрев, от Цветелина Бориславова и т.н.За тях ли да гласуваме?!

  Reply to this comment
 2. Стоян
  Стоян март 30, 14:08

  По същия начин върхушката на т.н. реформаторски блок ядеше и пиеше без пари в хотел Самоков в Боровец и до като самоковци изнемогваха в битката с корумпираната държава против незаконното сметище.Колко пъти дойдоха те в Самоков на събрание да попитат-Какви проблеми имате?Два дена преди избори с два автобуса платена публика, с която обикаляха цяла България. Същото важи за всички т.н. десни мекерета.Никаква разлика…Какви бузести Делчевци и т.н.Кой ги е.е за слива ?!С какво бяха по-различни от Ездачката и Боримечката…???
  С НИЩО !!!

  Reply to this comment
 3. Иван
  Иван март 31, 12:08

  По-горе в червените олигарси с канцерогенни ВЕЦ-ове е пропуснато порно-божеството Петър Курумбашев-виден производител на порно и педо- филми.Той даже е избран като представител на 67 /?/ ВЕЦ-а. А вероятно поради недостатъчна информираност са пропуснати поне още 100 депутати.Лелите на Бареков също…От общо 250 ВЕЦ-а, законни са не-повече от 5-10.Защо е този налет? Защото си гласуваха четворни и повече изкупни цени и даже ПРИ НЕРАБОТЕЩИ ВЕЦ-ОВЕ, ПРОДАВАТ НА НЕК ЕЛ. ЕНЕРГИЯ, ЗАКУПЕНА ОТ АЕЦ ПО 4 СТОТИНКИ ЗА 1 КВТЧ.Доскорошния шеф на НЕК-Еленко Божков, също има такъв неработещ ВЕЦ в Монтанско.За това наредиха на МОСВ от Нова година да премахне всички забрани-кой има пари за „Перие“-има, другите-на Ридо и във вечните ловни полета !Цвети Бориславова-също-ВЕЦ“Китка“ и „Горни Лом“ -са нейни, сигурно още 20. А Боримечката уж не знае нищо…

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...