СамокоВест

Общинският съвет награди шестокласника-математик Георги Димитров с 500 лева

 Breaking News

Общинският съвет награди шестокласника-математик Георги Димитров с 500 лева

Общинският съвет награди шестокласника-математик Георги Димитров с 500 лева
юли 28
12:01 2016

Шестокласникът  Георги Христов Димитров от ПГ “К. Фотинов” ще бъде награден със сумата от 500 лв. за постигнати отлични резултати в областта на математиката и завоювано призово място на Третия международен турнир „Математика без граници“. Това реши на днешното си заседание Общински съвет-Самоков.

Георги Димитров е ученик в профилираната паралелка по математика към ПГ „Константин Фотинов“. Той спечели бронзов медал във финалния кръг на Третия международен турнир „Математика без граници“. Състезанието се проведе в гр. Несебър и в него участваха 800 ученици от 1. до 12. клас от България, Русия, Азърбейджан, Казахстан, Узбекистан, Турция и Мексико.

В колекцията от награди на младия самоковски математик влизат купа „Математическа звезда за 2016 година“, след като участва във всички математически състезания, организирани от Съюза на математиците в България и Министерството на образованието и науката. На организираното онлайн състезание по математика и информатика „Бобър“ в групата 6.-7. клас Георги Димитров се класира на 6. място от 235 участници. Той заема престижното второ място в състезанието на Vivacognita – „Viva Математика с компютър“.

Наред с многобройните отличия по математика, Георги Димитров е и изявен спортист. Участва и активно тренира в отбора по баскетбол.

Наградата ще бъде връчена на Георги по време на тържествата за празника на Самоков.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

1 COMMENT Димитров Posted January 15, 2018 at 3:44 PM Г-жо Шехтова...

Г-н Коларов по същество е абсолютно прав-ГБС трябва да плати над 173 млн.лв.-толкова са щетите...

Публично обсъждане, или просто публично представяне? Такъв въпрос си зададох веднага след края на публичната...