СамокоВест

Краси Анев пак прослави България

 Breaking News

Краси Анев пак прослави България

Краси Анев пак прослави България
февруари 13
19:05 2017

Красимир Анев за пореден път постави българския биатлон на едно ниво със световните суперсили в спорта, като бе много близо до медал и завърши на седмо място във вълнуващото преследване от Световното първенство в Хохфилцен. Ден по-рано самоковецът се класира шести в спринта.

Преди четвъртата стрелба той вървеше в призовата тройка, но след нея отстъпи позицията си.

Световен шампион за 10-и път стана Мартен Фуркад, а норвежци разделиха останалите позиции на почетната стълбица – Йоханес Тингнес Бьо и легендарния Оле Ейнар Бьорндален.

43-годишната знаменитост в спорта тръгна осми, но отново бе перфектен в най-важния момент и над 20 години след първия си медал от Световно първенство, Бьорндален отново е в топ 3 на биатлона.

Анев бе перфектен на първите три стрелби, както и намиращите се пред него преди последния 4-и пост Мартен Фуркад и Оле Ейнар Бьорндален. Триото направи по една грешка и съответно трябваше да направи една наказателна обиколка, а от задни позиции Ондрей Моравец и Лоуъл Бейли имаха най-сериозни шансове за атака на подиума.

Грешката в последната стрелба в старта от преследването на 12,5 км на световното първенство по биатлон в Хохфилцен е повлияла на мотивацията на Красимир Анев и той на практика е загубил надежда, че може да стигне до подиума.

Американецът единствен от изброените не направи грешки и стана сериозен фаворит за някое от местата в топ 3. Фуркад нямаше никакви проблеми пък да дръпне на конкурентите си, а Бьорндален го следваше на 35.6 секунди.

Анев малко преди финала изоставаше още от Йоханес Тингнес Бьо (въпреки нелепо падане преди последния рубеж) и Бейли. 900 метра преди финиша и след последното изкачване обаче Моравец и Антон Шипулин също изпревари българския ас в биатлона.

В крайна сметка Фуркад комфортно спечели първата си световна титла в Хохфилцен, а норвежците разделиха останалите места на подиума, като Бьо изпревари 43-годишния Бьорндален.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...