СамокоВест

Кражба на ток от две вилни селища в Боровец засякоха проверяващи

Споделете ни в

Служители на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение провеждат активни съвместни действия за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия. В резултат на инициативата от началото на месеца са образувани общо 14 досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК.

Последните два случая са от съботния ден, когато при съвместни проверки на служители на РУП- Самоков и Енергодружеството са разкрити манипулирани измервателни уреди в трафопост високо напрежение, захранващ с електрическа енергия две вилни селища в курорта Боровец.  По този начин консумираната електроенергия е била отчитана съответно с 80 и 84% по- малко. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.