СамокоВест

Гражданите ни пишат – Кмете, тези които изпращате да чистят улиците само люпят семки и оставят свинщина

 Breaking News

Гражданите ни пишат – Кмете, тези които изпращате да чистят улиците само люпят семки и оставят свинщина

Гражданите ни пишат – Кмете, тези които изпращате да чистят улиците само люпят семки и оставят свинщина
февруари 27
15:29 2013

Вече почти месец, ежедневно една тумба хора, въоръжени с лопати за сняг стои с часове пред нашия блок. Днес ги питам:
– Какви сте Вие и защо стоите тук?
Те:
– Ние, чичо (има някои, които са на възрастта на баща ми) сме от петдневките. От съвето ни казаха, че и камънье да падат требе да стоиме тука.
Та, искам да попитам другаря Кмет и подчинената му администрация:
– За чий ни ги пращате тези хора? Ако е за да чистят, моля ви не ги пращайте повече! По цял ден пият кафета, пушат цигари и люпят семки, а след тях остава свинщина.
Всички знаем, че Общината е наследствено комунистическо предприятие, но другари общинари пазете се от гнева на хората, защото Вие не сте учили, но съществуват понятия като „критична точка“ и „праг на насищане“!.

Георги Телийски 

Related Articles

1 Comment

  1. редовен данъкоплатец
    редовен данъкоплатец юни 07, 11:08

    Защо такава критика към най „големият работодател“- общината? Та това е тяхната гордост, тези с лопатите, които не са толкова виновни, че ги подпират по цял ден. Виновни са ръководителите им, които не умеят да организират както трябва работата им.Това, че се търси начин да им се даде по някой лев(а може би и не е толкова малко заплащането)не е лошо, но трябва и да се заработи с честен труд! Бил съм свидетел много пъти такова „подпиране“ на лопатите. Спомням си беше през зимата миналата година, трябваше да взема човек от болницата. Отпред на тротоара имаше група от 10-ина млади цигани от вр.заетост, които правеха пътека около метър. Към 10 – 10.30 ч. вече бяха посвършили криво ляво почистването до завоя към кв. „Самоково“. Около 30 мин. ги наблюдавах, замеряха се със снежни топки, водеха се приказки, но лопатите все пак се държаха от „кумова срама“ и най важното не се работеше. Сигурно се опасяваха, че ако свършат по рано ще им намерят друга работа. Постоянно по 2-3 жени от тях влизаха в болницата да ползват кафе-автоматите. Трябваше и аз да паркирам колата до стълбите на болницата. Тогава имаше доста сняг и колите с мъка си пробиваха път до стълбището за да вземат някой стар човек. С усилие провирайки се между 2 реда автомобили спря и кола от коята слезе управителката на болницата д-р Ковачка. Газейки в мръсния дълбок около 30 см сняг, тя се добра до стълбището! Хора с бастуни едва пристъпяйки подкрепяни от близки хора слизаха и се качваха по стълбите. Не се стърпях и се обърнах към една тройка жени (от работещите по почистването на тротоара), които влизаха за поредното кафе, с молба да почистят и кръга където минават колите. „Никой не ни е наредил“ беше отговора им! Обърнах им внимание, че е трудно за колите и старите хора в снега,и се налага да почистят и пред стълбите.“Кой си ти бе, олигфрен таков“ посрещнаха на нож моето искане! Замълчах си виждайки с каква „пасмина“си имам работа! Може и да сме олигофрени след като позволяваме да им се дават пари без да вършат работа. Благодарение на такива „олигофрени“ живеят! Бях решил да намеря човека който ги ръководи, но така и не го открих. Толкова ли е трудно да се определи дадена работа за определен срок от време(примерно 2 часа), и след това да се даде друга работа пак за определен срок от време. Или така е по лесно, да се даде някаква работа за деня, и да се имитира заетост! По добре да ги пратят в къщи на топло! Виждал съм и мои познати и бивши колеги сред работещите по тези програми, съжалявам, че обстоятелствата са ги довели до това,но утре мога да бъда и аз на тяхно място! Това не означава, че трябва да „вися“ по улиците и да вземам пари без работа!

    Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...