СамокоВест

Танер Мерт представя изложбата си „Съновидения“ в столичната галерия Нирвана

Споделете ни в

Пъстроцветен взривяващ поп арт изпълни със светлина и багри столичната галерия Нирвана, известна като един от най-престижните арт центрове у нас.

Двама автори споделят пространството на галерията на Ники Младжов, прочута с експозиции както на утвърдени имена в света на изкуството, така и на млади талантливи автори.

Посетителите бяха посрещнати от лицата на известни личности в портретите на Боян Стоянов, известен като the Notorious painter в експозицията „Faces in the mirror“. Боян Стоянов, който е успешен автор и картините му са в частни колекции в Ню Йорк, Париж и Санкт-Петербург, ще дари 20 процента от приходите от изложбата на деца в неравностойно положение.

Самоковският художник Танер Мерт изненадва със своята специфична техника на рисуване с маслени бои, които нанася с върха на художническа шпакла на множество отделни пластове. Избраната от автора техника придава специфичен и силно изразен релеф на творбите и впечатлява със своя уникален колорит. Тя изисква много време и изключително търпение от художника. В изложбата „Съновидения“ са включени 27 картини. Някои от платната в експозицията представят женски фигури, обединени от чувствената елегантност, която излъчват. Флоралните композиции показват любовта на художника към цветята и изпъкват със своята пъстрота и живителна сила.

Двамата автори ще споделят пространството на галерия Нирвана до края на август.