СамокоВест

Яна Василева Цури ще зареди ценителите на истинското слово с новата си книга „Зарядно от спомени“

Споделете ни в

На 24 април 2024 г. ( сряда) Яна Василева Цури ще представи пред своите съграждани новата си книга „Зарядно от спомени“. Домакин на събитието отново е Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Самоков.

Една книга за безумството на младостта, крилете на духа и благодатта на зрелостта. Едно зарядно от спомени, което носи щастие. На страниците й авторката разкрива лични преживявания. Някои от тях звучат невероятно, но са истински. Това е пътят, в който интуицията и мисълта се сливат, за да разгърнат възможностите, които стоят пред личността.

„Думите ни вълнуват, защото ни носят емоция, а това е безценно. По този начин опознаваме самите себе си.“, „ Ключът, който затваря вратата на страховете, е същият, който отваря и тази на мечтите. Само посоката на мислене, усещанията и нагласата са по-различни.“,  „Вярвам, че успехът се случва, защото съм щастлива, докато сбъдвам желаното. Правя го не насила. И точно заради това имам сила.“ Това са само част от посланията, които Яна отправя към своите читатели. Послания, които ще докоснат всяко сърце, ще дадат сила на търсещите и крила на мечтателите. 

Яна Василева-Цури е родена в Самоков. Магистър е по психология. Завършила е „Социални дейности“ и „Социална педагогика“. Автор е на стихосбирките „Порив“, „Стихове без име“ и „В дома на времето“, на детските книжки „Усмивката на Леа“ и „Леа + Перла“ (излезли едновременно на български и гръцки език), на романите „Неизгубена, ненамерена“ и „Животът е жена“. Член е на Съюза на свободните писатели и на две литературни сдружения – в Самоков и в Благоевград. Владее английски и гръцки език. Инструктор е по зумба танци. Омъжена, майка е на две момичета.