СамокоВест

Наближава крайния срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

Споделете ни в

Последният ден на април е крайният срок за плащане на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци за цялата година с отстъпка 5%.

В този срок трябва да се направи и втората вноска на патентния данък за второ тримесечие. Ако данъчно задълженото лице не заплати до 30 април своите задължения за текущата година, то трябва да има предвид, че до 30 юни е крайният срок за заплащане на първата вноска, слез този срок се дължи лихва върху нея.

От Общинска администрация припомнят, че са предоставени много възможности за плащане, като касово може да се плати на касите в сградата на община Самоков и на касите във всяко кметство, на касите на ДСК, Изи Пей и Фаст Пей.

Задълженията могат да бъдат платени онлайн чрез Изи Пей или чрез виртуалния ПОС-терминал от страницата на община Самоков.

За втория вид плащане, данъчно задълженото лице трябва да разполага с ПИН, който се предоставя от Община Самоков. Задълженията могат да се платят и по банков път, като сметките за плащане са публикувани на интернет страницата на Община Самоков.