СамокоВест

Пролетното почистване в община Самоков започна. Организация – НУЛА!

Споделете ни в

Кампанията по пролетно почистване на община Самоков започна от днес. Общината призовава гражданите да участват в кампанията. Но на официалния сайт няма никаква информация за организацията, за местата, на които могат да се получат чували и ръкавици, за реда и начина на извозване на събраните отпадъци.

Известно е единствено, че в кампанията се включват и работещите по временни програми за заетост, като са определени маршрутите на отделните групи.

Училищата ще участват със свой екоден в почистване на дворовете и прилежащите им площи. Акцент на тазгодишната им кампания ще бъде разделното събиране на отпадъци. В тази връзка от фирмата-концесионер обявяват, че са подготвили интересни подаръци за децата.

За почистването на селата от община Самоков, на кметовете би трябвало да са дадени указания за организацията на кампанията по места.

В старта на пролетното почистване от кметската управа:

– излизат с препоръки отпадъците да се събират в чували, които да се поставят до контейнерите или на удобно за извозване място. Извозването ще се извършва от фирма „Бекастрой”, след като бъде заявено предварително деня и мястото. Сигнали за замърсени участъци да се подават на тел. 0886 727296 – отдел „Екология”.

– апелират в контейнерите да не се изхвърлят отпадъци, събрани от покъщнина. За строителните отпадъци да се подават сигнали на телефона на отдел „Екология”.

– предупреждават, че по отношение на кастренето на клони, трябва да се знае, щото не може да се извършва безконтролно и ако това се налага, се уведомява Общината.

– обявяват призива на кампанията по пролетно почистване за тази година „Заедно можем да направим града и селата ни по-чисти”.

Така че, уважаеми самоковци, бъдете така добри, да се свържете с фирма „Бекастрой“, за да заявите предварително деня и мястото на почистване. Набавете си чували и ръкавици и запретнете ръкави да съберете до шушка боклуците около домовете и търговските си обекти. След това се свържете отново с вездесъщия „Бекастрой“ да прибере боклука, преди пак да се е пръснал навсякъде. Ако при почистването се натъкнете на строителни отпадъци, тутакси подайте сигнал в Отдел „Екология“ на Общинска администрация – Самоков.

И най-важното – стриктно изпълнявайте кметските препоръки и предупреждения!

Само така, като съвестни граждани и селяни, ще станете част от обявения от избраниците ни призив на тазгодишната кампания – „Заедно можем да направим града и селата ни по-чисти”.