СамокоВест

Община Самоков сключи договор за финансиране с МРРБ за благоустройство и модернизация на стадион „Искър“

Споделете ни в

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов и главният счетоводител Даниела Йончева подписаха договор за финансиране с Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за модернизация и ремонт на лекоатлетически стадион и съоръжения за лекоатлетически дисциплини на стадион “Искър“, съобщиха от Общинска администрация. Реализацията на проекта ще се осъществи в два етапа.

Етап 1 „Модернизация и ремонт на лекоатлетическа писта“.

Етап 2 „Модернизация и ремонт на съоръжения за лекоатлетически дисциплини“.

Предвидените строително-ремонтни дейности включват ремонт на коридори и подмяна на съществуваща настилка. Ще се положи асфалт и настилка от синтетичен каучук. Ще бъде изградена и отводнителна система.

Вторият етап от проекта включва модернизация и изграждане на съоръжения за дълъг и троен скок, висок скок, овчарски скок. В южния сектор се предвижда запазване на тревното покритие, изграждане на зона за тласкане на гюле и хвърляне на диск.

С реализирането на предвидените дейности ще се изгради модерна база за лека атлетика и ще се подобрят условията за тренировъчния процес. Това ще насърчи трениращите в спортни клубове деца и професионалните състезатели да подобрят спортно-техническите си резултати. Базата значително ще подпомогне работата на треньорите  и ще даде възможност за привличане на повече деца и младежи към атлетиката – Царицата на спорта.

Прогнозната стойност, според регистъра на обществените поръчки в Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП)“ възлиза на  1 191 251,06 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектните дейности е до края на 2024г.