СамокоВест

Конфискуваха стоки менте от магазини в Самоков и Боровец

Споделете ни в

mvr165 артикула с логото на защитени търговски марки са иззети при съвместна операция на РУ – Самоков и Патентното ведомство.
На 26 март по предварително утвърден план служители на РУ- Самоков реализирали полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност. Съвместно с представители на Патентно ведомство на Р.България те инспектирали магазин за спортни стоки в курортен комплекс Боровец. В търговския обект били установени предлагани за продажба 45 артикула – тениски, якета и суичъри, означени със знаци на защитени търговски марки. Изготвени са три акта за установено административно нарушение по чл. 81 от Закона за марките и географските означения(ЗМГО). Спортните стоки са иззети от служителите на патентното ведомство и са съставени протоколи за изземване в полза на държавата.
Нарушения били констатирани и при проверката на китайски магазин в гр. Самоков. В обекта били установени 120 артикула (чанти, портмонета и тоалетни води) с логото на защитени търговски марки, предлагани за продажба без право на това. Стоките са иззети по надлежния ред. Съставени са четири акта за установено административно нарушение по чл. 81 от ЗМГО.