СамокоВест

Затварят ул. „Бачо Киров“-Самоков в периода 25 март – 8 април 2024 г.

Споделете ни в

Тече ремонт на сградата на Противопожарна безопасност в Самоков. Ремонтът се извършва по проект за енергийна ефективност, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2021” със съфинансиране от Община Самоков.

Кметът инж. Ангел Джоргов лично се запозна с изпълнението на строително-монтажните дейности. Той се срещна с изпълнителя, като на срещата присъстваха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София ст. комисар Георги Иванов, началникът на РСПБЗН гл. инспектор Ивелина Дренска и директор дирекция ТСУ Красимира Костадинова.

Предвидените строителни дейности включват ремонт на покрива и фасадата, с поставяне на изолация и смяна на дограма. Подменят се електрическата и отоплителната системи. На самата сграда, тъй като е строена отдавна, се наложи да бъдат извършени и укрепителни дейности, които бяха обсъдени на срещата. Мерките за енергийна ефективност в сградния фонд, освен комфорт за служителите на Пожарната, ще имат сериозно отражение и върху бюджета, поради дългия отоплителен сезон.

Заради ремонтните дейности по саниране на северната страна на сградата на Пожарната, ул. „Бачо Киро” ще бъде затворена от понеделник (25.03) за срок от две седмици.