СамокоВест

Благовест Коларов: Пременил се Илия, па у тия!

Споделете ни в

Това ми изникна в съзнанието, когато прочетох състава на комисиите в новият Общински съвет -Самоков. Най вече за преизбирането за 3-ти път на председателя на комисията  „Устройство на територията и екологията“. Колко пъти писах преди години, че това е скандален пример на конфликт на интереси – избирането на Емил Кривошиев – човека с частна фирма за боклука да бъде избран за председател на тази комисия. Той въобще не трябва да фигурира в тази комисия, от него трябва да се изисква а не сам да контролира дейността си! Каква тъжна и абсурдна ситуация – човекът, който има голяма „заслуга“ за осакатяването ЗАВИНАГИ на коритото на р. Искър да бъде председател на комисия „Устройство на територията и….“!

Така „устрои“ територията, че от всички страни сме заградени от незаконни сметища. Писал съм и преди за ново сформираното сметище зад бензиностанцията за Боровец, извършено от  фирма наета от Община Самоков за ремонт на улици. Къде беше тази комисия със същият този председател ? Аз писах и поместих снимки тогава. На него му е изгодно да си затваря очите, защото след време ще получи  180 – 200 хил. лв. за почистване на същите тези сметища. Когато Венелин Петков от БТВ направи филм за сметището под циганската махала аз споделих с него, че това е „перпетуум-мобиле“ история. Самите БКС бяха изхвърляли боклуци там и след това им се заплати 180 000лв. за рекултивиране на това място. Нищо не стана и от рекултивацията, но това е друг въпрос. Сега случаят се повтори със сметището зад бензиностанцията.

Призовавам уважаемите новоизбрани общински съветници да бъдат по-активни и ако не могат да са в течение на всичко, да имат приемен ден и да откликват на сигналите на гражданите. Един го вълнува едно, друг друго. Преди изборите под един клип на новоизбрания кмет написах 3 въпроса към него, но поради голяма заетост не получих отговор. Сега ще му ги задам писмено, но не искам на сесия, защото трябва да е подготвен за отговор, а и не мога да издържам на ехидните усмивки на някои от съветниците. Би било хубаво тук ли, в „Забелязано в Самоков“ ли, но да има една трибуна за обмяна на мнения и отговори от Общинското ръководство по проблеми зададени и вълнуващи гражданите.