СамокоВест

С богата украса очакват Рождество Христово в самоковското село Райово

Споделете ни в

Централният площад на с. Райово грейна в духа на Коледа. Доброволци са украсили със собствени средства площада на който блестят хиляди лампички и се издига голяма елха с елени, съобщи bTV.

Инициативата за коледна декорация стартира още преди 3 години, а в основата й е Нели Василева. Всяка година украсата се обогатява. Сменяме цветовете, колкото по-богата, толкоз по-добре, разказва Василева. Тя споделя, че общинският бюджет е ограничен и няма пари за украса на селата, но с общи усилия се постига този резултат.

В селото живеят малко над 600 души. Тази година жителите на Райво са събрали 1000 лв., а над 20 доброволци са се включили в поставянето й.

„ И за хората, и за гостите на селото работи положително. Живеем в сложни времена и тези доброволчески начинания носят топлота и въодушевление в душите на хората “, посочва доброволецът Катя Янакиева. Целта е да се покаже, че с желание едно село може да изглежда така, както и голям български град.

Със светлина в очите, радост и надежда в душите и тази година жителите и гостите на самоковското село Райово ще посрещнат един от най-големите християнски празници – Рождество Христово.