СамокоВест

Александър Хаджиангелов и Момчил Степанов са номинирани за национални награди ИКАР 2020

Споделете ни в


Двама самоковци са номинирани за национални награди ИКАР 2020. И тази година Съюзът на артистите се довери на безспорни авторитети в комисията, определила номинациите – проф. Снежина Танковска -режисьор и педагог, доц. Мария Диманова -сценограф и педагог, д-р Ина Божидарова – театровед, д-р Албена Тагарева -театровед,, Пламен Манасиев – актьор, Мария Касимова – Моасе -журналист, Славчо Николов – композитор и Спас Спасов -консултант.

Александър Хаджиангелов е номиниран в категорията поддържаща мъжка роля  за Базил Хоулърд в „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд, реж. Стайко Мурджев, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Конкуренти на Хаджиангелов в категорията са Владислав Виолинов за Джефри във „Вкус на мед” от Шийла Дилейни, реж. Красимир Спасов, Театър „Българска армия“ и Димитър Банчев за Козме  в „Слава“ от Питър Куилтър, реж. Стайко Мурджев, Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив.

Заслужено признание получи и Момчил Степанов от Гилдията на актьорите, работещи в дублажа за Кристоф в „Замръзналото кралство”. Останалите предложения в тази категория са Петър Бонев за Олаф в „Замръзналото кралство” и Станислав Димитров за Дон Луис в „Шест сестри”.

Номинациите за Наградата ИКАР 2020 обхващат всички спектакли, чиято премиера е била през календарната 2019-та година. 46-тите награди на Съюза на артистите ще бъдат връчени на 27 март. Това са и първите театрални награди в България, които са запазили своите традиции до днес.