СамокоВест

За Симеон Пешов парите не миришат

Споделете ни в

За участие в обществената поръчка „Основен и текущ ремонт на улици в населените места, основен ремонт на общинска пътна мрежа /IV клас/ в община Самоков за 2012 г.” документи са подали три фирми: „ГБС – инфраструктурно строителство”, „Бекастрой” ЕАД и „Консорциум Самоков 2012”. Комисия с председател инж. Евелина Перфанова, директор на дирекция в Общината, разгледа на 4 юни документите, а през втория етап от работата си ще отвори и ценовите предложения.
Съгласно поръчката ще се ремонтират основно улици в Самоков и селата на стойност до 354 910 лв., ще бъде извършен текущ ремонт на улици в града, селата и Боровец на стойност до 562 290 лв., както и основен ремонт на четвъртокласната общинска пътна мрежа на стойност до 182 800 лв. Включен е и основен ремонт на улици в Седми квартал на стойност 79 910 лв. /всички цени са с ДДС/.

Прави впечатление, че все по-често Главболгарстрой участва в обществени поръчки за суми под и около 1 милион лева. До преди няколко години да играе на дребно беше под достойнството на Симеон Пешов. Със стагнацията в строителния бранш явно нещата са се променили. Негово имперско величество вече не се гнуси и от по-дребни суми подобно на своят предшественик римският император Тит Флавий Веспасиан. Син на събирач на данъци от Северна Италия, Веспасиан имал скромен произход, бил родом от село и станал първият от фамилията си който влязъл в Сената. Когато упрекнал баща си, че е въвел налог върху обществените тоалетни Веспасиан старши пъхнал под носа му шепа монети го попитал дали миришат. На отрицателния отговор на императора бащата казал „И все пак те са от урина“. С участието си в обществената поръчка за корекция на коритото на река Боклуджа, която също възлиза на около 1 000 000 лева и с надпреварата си в поръчката за ремонта на улици в община Самоков Симеон Пешов открито демонстрира, че и за него парите не миришат.

А иначе при класирането на участниците ще се вземат предвид изгодността на офертите, предложените цени, технология на изпълнение, както и използването на местни работници.
Асфалтирането на улиците ще започне не по-рано от средата на юли.