СамокоВест

С дълбока благодарност към нашата болница

Споделете ни в

Малко преди Коледа бяха изненадана от сериозно заболяване и бях приета по спешност в Нервното отделение на самоковската болница.  Поради бързата и компетентна  намеса на д-р Колев , диагнозата е лека форма на инсулт, и от сърце благодаря за помощта. Още преди години, когато съпругът ми постъпи в Железничарската болница в София, като видях лошите условия , побързах го да преместя в Самоков. Д-р Рангелов беше положил сериозни усилия и създаде едно много добре уредено Нервно отделение, което беше като лукс в сравнение с това в София. Тъй че, наследството е добро, но и сега Общината  се грижи и отпуска средства за болницата – с благодарност към Общината и  към неврологията, която е много добре устроена – добре обзаведена и обгрижена.

Дамският екип на отделението – д-р Светла Скелина, д-р Оксана Турлакова, д-р Татяна Найденова полагат грижа за пациентите с професионализъм и загриженост – отзивчиви и сговорчиви. Приелият ме д-р Колев, който е потомствен лекар, проявява сериозен интерес и всеки ден, понякога от ранно утро, та до късна вечер е на поста си и любезно разговаря с пациентите.

Впечатляваща е старшата медицинска сестра Лидия Шишкова  с чувството ѝ за лична отговорност   и съпричастност  към другите. Всичките сестри са добри и видях колко умело извършват необходимите процедури  и манипулации – от вземане на кръв и системи до електрокардиограми.

Единствено забележка имам към санитарите. На някои от тях явно не им е ясно за какво са там. На два пъти поисках дребна услуга и ми се отговори така: „Вие трябва да имате придружител, да изпълнява желанията Ви. Ние не можем да седим и да чакаме да ни извикате, имаме си друга работа.“ Попитах:  „А ние не сме ли част от вашата работа?“ Няма отговор. Не им е ясно, че те не са само чистачи, а самото им име подсказва, че са част от медицинския персонал и заедно с него трябва да помагат да се чувстваме по-добре. 

Общото ми впечатление е отлично. Нашето Нервно отделение гони европейските стандарти и може да съперничи сериозно на скъпо-платените, нови, частни медицински заведения в столицата. Не е ли лукс да се предлага на болните отделна стая с легло за придружител и с лична тоалетна към стаята?  Храната е добра. Рехабилитаторите действат редовно. Сърдечно благодаря! Не се бойте, мили съграждани, можем да бъдем спокойни и да се гордеем с Неврологичното отделение на нашата болница!

                                                                                                  Росица Тренкова