СамокоВест

Заради непочистени храсти край пътя Самоков-Гуцал автомобил блъсна общинския съветник д-р Панев

Споделете ни в

На юлското заседание на Общинския съвет д-р Димитър Панев сигнализира, че непочистените храсти край пътя Самоков-Гуцал създават риск за пътно-транспортни произшествия. Той посочи, че храстите са навлезли в пътното платно, стеснили са го с около две метра и пречат на видимостта. Д-р Панев сподели, че лично е станал жертва на пътен инцидент и попита чия е отговорността за поддръжката му. Той допълни, че пътят е целият в дупки и направо е опасен. „Свидетели сме на 3 катастрофи в рамките на няколко месеца, слава Богу, няма жертви, но аз преживях голям ужас“, посочи съветник Панев. Аз, като данъкоплатец, не приемам, че пострадах, защото някой общински или държавен чиновник не си е свършил работата, не си е мръднал пръста да се почисти това шосе, категоричен бе д-р Панев.

В отговор кметът Георгиев призна, че отговорността за поддръжката на пътя Самоков-Гуцал е на Общината и се опита да си измие ръцете като Пилат Понтийски в обичайния си стил – донасяйки вода от 9 кладенци. „В предишни години заделихме около 30 хил.лв. и купихме мулчер, който не можем да използваме за този път, защото машината може да мине, само където няма мантинели. Те пречат да се окоси банкетът. Предвид характера на пътя, идеята беше да наемаме хора, които да почистват канавките, да режат растителността ръчно, но и това не се случи.“ каза кметът и допълни, че предвиждат нови 25 000 лв. разход за покупка на прикачен инвентар за трактора към Депото. „Така ще режем дърветата и във височина по пътя, който е стеснен“, обясни той.

Общинският съветник Емил Кривошиев го апострофира с думите: “ Преди три години, когато се гласуваха средствата за този мулчер, в ОбС имаше дискусия, че той е напълно излишен и няма да върши работа. Дойдохме си на думата.”

Цялата несъстоятелност на оправданията на кмета, който вместо да накара чиновниците да си свършат работата изрази претенции за нови 25 000 лв. разходи, си пролича в коментара на инж. Николай Николов.

„Нали имаме общинско лесничейство. Там има достатъчно работна ръка и моторни резачки. С едно камионче и може да се хванат храстите по пътя, и се приключва с този проблем. Това е неотложно, защото големите автомобили, за да не си ударят огледалата и кабините, навлизат в насрещното движение. Случвали са се челни удари, дано не стане и по тежък инцидент. Ако не, дайте една резачка, аз ще ги изрежа.”, предложи съветник Николов.